Je bent wat je leest

  • Nederland Leest 2018

    De smakelijkste campagne van het jaar

Je bent wat je leest!

Je bent wat je eet? Je bent wat je leest! De hele maand november draait het in de Bibliotheek Gelderland Zuid om voeding, het thema van de landelijke Nederland Leest-campagne.

Schrijver en ‘wandelende culinaire encyclopedie’ Ronald Giphart is op 7 november te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Op 12 november neemt Linette Mak je in de bieb mee op haar ontdekkingsreis naar de relatie tussen eten en seks.

Sluit in november aan bij onze ongedwongen leeskringen met een culinair tintje 'Boek & Buffet' in Bibliotheek Leuth, De Biezantijn of Heteren. Deze maand in het kader van Nederland Leest.

Meer informatie over het programma vind je hieronder!

1 t/m 30 november

De hele maand november kan je jouw gratis geschenkboek Je bent wat je leest ophalen in de bibliotheek (ook voor niet-leden). Dit boek bevat bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Lees hier meer over het boek.


Leentips in het kader van Nederland Leest


Activiteiten in het kader van Nederland Leest

Ronald Giphart

Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest, schreef het voorwoord van het geschenkboek Je ben wat je leest. Vanavond komt hij naar onze bibliotheek.

Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie.

Datum:
 7 november
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Prijs: leden €7,50 | overige bezoekers €10,-

Van afterdinnerdip naar afterdinnerwip

Linette Mak komt vanavond vertellen over de relatie tussen eten en seks. Wat is de invloed van eten op je seksuele gezondheid? Verhogen oesters en asperges echt je libido? Initiatiefnemer van De Wilde Boerin Linette Mak neemt je mee in haar ontdekkingsreis naar de relatie tussen eten en seks. 

Datum: 12 november
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Prijs: leden €5,- | overige bezoekers €7,50

Boek & Buffet

Laat je verrassen door culinaire en literaire hoogstandjes en ontvang gratis het geschenkboek van Nederland Leest.

Datum: 20 november, 18.30 - 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Leuth 

Datum: 26 november, 17:30 - 19:00 uur
Locatie: Bibliotheek De Biezantijn 

Datum: 29 november, 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Heteren

Prijs: verschilt per bibliotheek

Meld je leeskring aan en krijg een Nederland Leest tas!

Ieder najaar stellen we voor de aangemelde leeskringen een speciale Nederland Leest tas samen met dit jaar het boek 'Je bent wat je leest'. Met achtergrondmateriaal over dit boek en de auteur en een overzicht van onze activiteiten tijdens Nederland Leest in november. Meld je nog snel aan voor deze gratis leeskringservice!

Leeskringservice