Kinderboekenweek

Kom erbij!

Vriendschap staat centraal in deze Kinderboekenweek. Bezoek één van onze voorstellingen en sluit de week af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in De Lindenberg.


Word lid en win je favoriete boek!
Kinderen tot 18 jaar konden tot 15 oktober 2018 gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van onze bibliotheek. Deze actie is inmiddels verlopen.

Prijsvraag

Samen met het festival InScience dagen wij jullie uit. Laat je deze week inspireren door alle verhalen over vriendschap en bedenk hoe kunstmatige intelligentie onze vriendschappen zal beïnvloeden.
Schrijf hierover een kort verhaal waarin vriendschap en kunstmatige intelligentie een hoofdrol spelen. Maak daarna een kijkdoos waarin we de omgeving van jouw verhaal terugzien. Lever je verhaal en de kijkdoos in van 3 oktober t/m 8 november bij Bibliotheek De Mariënburg. De kijkdozen worden hier ook tentoongesteld.

Bekendmaking winnaar: zaterdag 10 nov. tijdens Kindercollege Kunstmatige Intelligentie.
Winnen: prijzenpakket (met o.a. kaartjes voor de Junior Wetenschapsquiz van InScience op zondag 11 november).

Kom naar de bieb tijdens de Kinderboekenweek...

... voor leuke (vertel)voorstellingen en activiteiten!

 • Biebcluedo (7+) Diverse vestigingen

  spel

  Biebrobot Robin lag levenloos bij de ingang van de bieb. Wie is de dader en waarmee is de moord gepleegd? Jij mag vandaag de detective zijn. Vind jij de oplossing?

  Bekijk details van Biebcluedo (7+)

 • Première: Supertof! (2+) 5 & 6 okt | Nijmegen

  event

  Stefanie en Ronald, oprichters van SimpelSamenSpel, komen langs in de bieb. Aan de hand van hun nieuwe speelboek Supertof! worden er activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen van 2 tot 8 jaar,...

  Bekijk details van Première: Supertof! (2+)

 • Oe-koek (3+) 6 okt | Malden & Elst

  voorstelling

  Ko en Kuik komen vers uit het nest. Ko doet er alles aan om net zo te zijn als Kuik, het uilskuiken. Hij is toch zeker ook een uil? Muzikaal vogelsprookje door Theater Tweekant overvriendschap en anders...

  Bekijk details van Oe-koek (3+)

 • Meneer Monster (3+) (uitverkocht) 10 okt | Oosterhout

  voorstelling

  Mol komt boven de grond om te kijken of de zon al op is als er ineens op zokn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader. Een hilarische slapstickvoorstelling.

  Bekijk details van Meneer Monster (3+) (uitverkocht)

 • Wil je mijn vriendje zijn? 10 okt | Beek

  voorstelling

  Pat & Pet vertellen een verhaal over een dier dat anders is dan de rest: giraffe. Vooral zijn lange nek is raar. Giraffe is helemaal alleen. Of toch niet? Gaan het publiek en Pat & Pet hem helpen? Een...

  Bekijk details van Wil je mijn vriendje zijn?

 • Vlieg op, zonna! (6+) 10 okt | Gendt

  voorstelling

  Zonna, de zonne-elf, vindt het leven op de zon oersaai. Maar als ze teveel moppert, stuurt haar beste vriend Doler haar naar de aarde als bromvlieg. Zonna staat er alleen voor, denkt ze. Wat ze niet weet,...

  Bekijk details van Vlieg op, zonna! (6+)

Verhalen over vriendschap

Meer leestips?

Kijk op onze leestips-pagina voor jeugd!
Hier vind je toffe series, de populairste boeken, e-books en luisterboeken.