Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Boekenweek

Nijmeegs Boekenfeest

Kom op zaterdag 7 maart naar het Nijmeegs Boekenfeest! Met het Boekenweekthema ‘rebellen en dwarsdenkers’ is dit jaar de uitgelezen gelegenheid om dit literaire vlaggenschip van de Nijmeegse Boekenweek af te stoffen en opnieuw uit te vinden. In plaats van uit te waaieren over de hele Vereeniging is het programma geconcentreerd op een podium in het midden van de Concertzaal. Geen keuzestress meer!

Op het programma: Joris Luyendijk, Abdelkader Benali, Marjolijn van Heemstra, Asha Karami, Wout Waanders, Marjolein Visser, Qader Shafiq, Munganyende Hélène Christelle en Pascal Lamberigts. Joost Oomen treedt samen met garagejazzband KRUIDKOEK op, er is muziek van MINKA, er zijn plaatjes van dj-duo Lenkens VS Schmerig en er is een heus Reve-feest met de vintage dj-installatie van Donkey Tonk. Daarnaast zijn er minicolleges van de Radboud University door Ruud van der Beuken en Marguérite Corporaal. Jeroen Linssen is er namens Radboud Reflects en ook Op Ruwe Planken is van de partij.

Kortom: een feest van jewelste!

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost Wintertuin, Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Faculteit der Letteren Radboud University, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.