Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Leeskringservice

Zit je bij een leeskring of leesclub? Meld deze dan aan bij de Bibliotheek Gelderland Zuid en maak gebruik van de speciale (gratis) leeskringservice. Er hebben zich inmiddels al zo’n 100 leeskringen aangemeld!

Blijf op de hoogte!
Gedurende het hele jaar worden de leeskringen rechtstreeks op de hoogte gehouden van relevante activiteiten van de Bibliotheek zoals literaire lezingen, de literaire/culturele activiteiten en de Boekenweek. Maar ook tips over interessante activiteiten van andere instellingen. Soms mogen we van culturele instellingen in Nijmegen zelfs leuke kortingen aanbieden aan de leeskringen!

Wat houdt jullie bezig?
We horen graag waar leeskringen behoefte aan hebben en waar zouden wij als bibliotheek een bijdrage kunnen leveren. In het kader van inhoudelijke ondersteuning hebben we al eens een speciale avond georganiseerd met praktische tips voor leeskringen. Leeskringen hebben bij ons een streepje voor!
 

De databank van Uittrekselbank bevat ruim 1.400 uittreksels van voornamelijk Nederlandse literaire werken en meer dan 150 auteursportretten.
De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl.

Je kunt de Uittrekselbank raadplegen op de computers in één van onze vestigingen, maar ook thuis via onderstaande link.

Ieder najaar stellen we voor de aangemelde leeskringen een speciale Nederland Leest tas samen.
Hierin vind je voldoende exemplaren van het Nederland Leest boek voor alle deelnemers, achtergrondmateriaal over het boek en de auteur en een overzicht van de activiteiten tijdens Nederland Leest in november.

Heb je je leeskring nog niet aangemeld? Schrijf je dan nu nog in voor de leeskringservice en ontvang in november de Nederland Leest tas.

Agendatips voor leeskringen

 • Informatiebijeenkomst literaire leeskring | (Geannuleerd)

  Houd je van literatuur en lijkt het je leuk om hier met andere mensen over te praten? Kom dan naar deze vrijblijvende informatiebijeenkomst van Stichting Senia en de Bibliotheek Gelderland Zuid.

  Activiteit - 31-03-2020 14:30 tot 16:30 - Nijmegen, Bibliotheek Muntweg

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst literaire leeskring | (Geannuleerd)

 • Speeddate-avond voor nieuwe leeskringen in Bibliotheek Groesbeek (Geannuleerd)

  Zoek je naar enthousiaste lezers om samen een nieuwe literaire leeskring te beginnen? Speciaal voor jou organiseren we een speeddate-avond. Je leert gelijkgestemden kennen en krijgt tips over het opzetten...

  Activiteit - 02-04-2020 19:30 tot 21:30 - Groesbeek, Bibliotheek Groesbeek

  Bekijk details van Speeddate-avond voor nieuwe leeskringen in Bibliotheek Groesbeek (Geannuleerd)

 • Boekenproeverij (Geannuleerd)

  Naast alle populaire titels die in de lijsten van kranten en tijdschriften staan, laten we deze avond juist de ‘pareltjes’ van onze collectie zien. Kom proeven!

  Activiteit - 06-04-2020 20:00 tot 22:00 - Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

  Bekijk details van Boekenproeverij (Geannuleerd)

 • Boek & Buffet Kekerdom (Geannuleerd)

  Lekker samen eten en praten over de mooiste boeken? Dat kan in de bibliotheek! Tijdens een buffet met lekkere hapjes voer je leuke gesprekken over literatuur. Deelnemers dragen voor uit hun favoriete...

  Activiteit - 09-04-2020 18:00 tot 22:00 - Kekerdom, Bibliotheek Kekerdom

  Bekijk details van Boek & Buffet Kekerdom (Geannuleerd)

 • Boek & Buffet Groesbeek

  Lekker samen eten en praten over de mooiste boeken? Dat kan in de bibliotheek! Tijdens een buffet met lekkere hapjes voer je leuke gesprekken over literatuur. Deelnemers dragen voor uit hun favoriete...

  Activiteit - 07-05-2020 18:30 tot 21:00 - Groesbeek, Bibliotheek Groesbeek

  Bekijk details van Boek & Buffet Groesbeek

Bekijk de agenda