Leeskringservice

Zit je bij een leeskring of leesclub? Meld deze dan aan bij de Bibliotheek Gelderland Zuid en maak gebruik van de speciale (gratis) leeskringservice. Er hebben zich inmiddels al zo’n 80 leeskringen aangemeld!

Blijf op de hoogte!
Gedurende het hele jaar worden de leeskringen rechtstreeks op de hoogte gehouden van relevante activiteiten van de Bibliotheek zoals literaire lezingen, de literaire/culturele activiteiten en de Boekenweek. Maar ook tips over interessante activiteiten van andere instellingen zoals boekverfilmingen bij LUX, lezingen van het Vlaams Cultureel Kwartier en voorstellingen bij de Keizer Karel Podia. Soms mogen we van culturele instellingen in Nijmegen zelfs leuke kortingen aanbieden aan de leeskringen!

Wat houdt jullie bezig?
We horen graag waar leeskringen behoefte aan hebben en waar zouden wij als bibliotheek een bijdrage kunnen leveren. In het kader van inhoudelijke ondersteuning hebben we al eens een speciale avond georganiseerd met praktische tips voor leeskringen. Leeskringen hebben bij ons een streepje voor!
 

De databank van Uittrekselbank bevat ruim 1.400 uittreksels van voornamelijk Nederlandse literaire werken en meer dan 150 auteursportretten.
De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl.

Je kunt de Uittrekselbank raadplegen op de computers in één van onze vestigingen, maar ook thuis via onderstaande link.

Ieder najaar stellen we voor de aangemelde leeskringen een speciale Nederland Leest tas samen.
Hierin vind je voldoende exemplaren van het Nederland Leest boek voor alle deelnemers, achtergrondmateriaal over het boek en de auteur en een overzicht van de activiteiten tijdens Nederland Leest in november.

Heb je je leeskring nog niet aangemeld? Schrijf je dan nu nog in voor de leeskringservice en ontvang in november de Nederland Leest tas.

Week van de Leesclub

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke 'Week van de Leesclub' plaats. Doel van deze week is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek over boeken aan te laten gaan.

In Nijmegen starten in die week twee nieuwe leesclubs, een voor filosofie en een voor geschiedenis, op initiatief van Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. Senia werkt samen met Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. De informatieve oprichtingsbijeenkomsten zijn op dinsdag 29 januari.

Kijk voor meer informatie op de website van de Week van de Leesclub.

Agendatips voor leeskringen

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Bekijk hier het programma in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, interessant voor leeskringen.