Landelijk Lenen

Lenen bij een andere bibliotheek

Éen pasje voor bijna alle bibliotheken

Wist je dat je met je bibliotheekpas in vrijwel alle bibliotheken* van Nederland kunt lenen? Je wordt lid bij de bibliotheek in jouw buurt en je bent met die pas overal in Nederland welkom! Zonder extra pasje, zonder extra kosten.

Dus, je kunt gebruik maken van de bibliotheek in de stad waar je studeert, werkt of op vakantie bent.

Ter informatie: leen je materiaal bij een vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en ben je ook lid bij ons? Dan mag je deze bij alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer inleveren. Ook kun je reserveringen uit onze collectie gratis bij jouw eigen vestiging laten bezorgen.

Let op! Met je biebpas van Bibliotheek Gelderland Zuid kun je lenen bij andere bibliotheken, maar enkel uit hun eigen collectie. Via de andere bibliotheek een aanvraag doen bij bijvoorbeeld een
universiteitsbibliotheek kan dus niet. Daarvoor heb je namelijk wél een pas nodig van de desbetreffende universiteitsbieb. Wil je toch graag een boek aanvragen uit een andere collectie? Dat kan hier voor wetenschappelijke boeken, en hier voor de landelijke collectie.

  1. Ga naar een bibliotheekvestiging waar je landelijk wilt lenen

  2. Laat je eigen biebpasje registreren bij de informatiebalie

  3. Je kan nu materialen lenen!

    Let op: de uitleenvoorwaarden verschillen per bibliotheek

* Om te kunnen gastlenen dienen de systemen van de thuisbibliotheek en de gastbibliotheek op landelijk niveau gesynchroniseerd te worden. Als de thuisbibliotheek en gastbibliotheek gebruik maken van verschillende systemen, bestaat er een mogelijkheid dat de synchronisatie niet goed gaat en kun je zodoende niet gastlenen. Helaas kunnen wij dit niet oplossen voor je. Wij bieden je onze excuses aan voor het ongemak. Bij bibliotheken die van hetzelfde landelijke systeem gebruik maken zijn er geen problemen met het gastlenen.