Landelijk Lenen

Lenen bij een andere bibliotheek

Éen pasje voor bijna alle bibliotheken

Wist je al dat je met je bibliotheekpas in vrijwel alle bibliotheken* van Nederland kunt lenen? Je wordt lid bij de bibliotheek in jouw buurt en je bent met die pas overal in Nederland welkom! Zonder extra pasje, zonder extra kosten.

Dus, je kunt gebruik maken van de bibliotheek in de stad waar je studeert, werkt of op vakantie bent.

Ter informatie: leen je materiaal bij een vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en ben ook lid bij ons? Dan mag je deze bij alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid ophalen en/of weer inleveren. Ook kan je het materiaal uit onze collectie gratis naar jouw eigen vestiging laten komen.

  1. Ga naar een bibliotheekvestiging waar je landelijk wilt lenen

  2. Laat je eigen biebpasje registreren bij de informatiebalie

  3. Je kan nu materialen lenen!

    Let op: de uitleenvoorwaarden verschillen per bibliotheek

* Om te kunnen gastlenen dienen de systemen van de thuisbibliotheek en de gastbibliotheek op landelijk niveau gesynchroniseerd te worden. Als de thuisbibliotheek en gastbibliotheek gebruik maken van verschillende systemen, bestaat er een mogelijkheid dat de synchronisatie niet goed gaat en kun je zodoende niet gastlenen. Helaas kunnen wij dit niet oplossen voor je. Wij bieden je onze excuses aan voor het ongemak. Bij bibliotheken die van hetzelfde landelijke systeem gebruik maken zijn er geen problemen met het gastlenen.