Meer van de bieb | Databanken


Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie.
Laat je verrassen en inspireren.

Uittrekselbank

uittreskelbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

LiteRom

literom

Op zoek naar recensies van boeken en interviews met schrijvers? Bekijk dan eens NBD Biblion LiteRom.

Actuele documentatiebank

Bekijk de eregalerij

Ben je op zoek naar 'hapklare', actuele informatie? Dan is de Actuele Documentatie Bank een goed (internet)adres voor jou!

LiteRom Wereldliteratuur

Naar DBNL

Verzameling recensies over schrijvers uit de wereldliteratuur. Je kunt de Literom in de bibliotheek gebruiken, maar ook thuis.

Eregalerij

Bekijk de eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Simon Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.  

Letterkunde & taalkunde

Naar DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie. Van literaire teksten tot primaire bronnen.

Online Bibliotheek

Naar WelkBoek

Via de Bibliotheek kun je ook e-books lenen. Kies uit zo'n 20.000 titels. Je leent ze bij de online Bibliotheek. Gewoon met je biebpas.

Nederlandse literatuur

Naar Literatuurplein

Gek op literatuur? Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft. Van literair nieuws tot evenementen. Literatuurplein informeert, inspireert en verdiept.

Moeite met lezen?

Naar Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Op zoek naar kinder- en jeugdboeken?

Over de Jeugdbibliotheek

In de Jeugdbibliotheek vind je alles wat de Bibliotheek voor je heeft als je tussen de 0 en 18 jaar bent. Wil je lekker wegdromen in een boek? In de Jeugdbibliotheek zoek je in alles wat we voor je hebben.

Jeugd Uittrekselbank

uittrekselbank

In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers.
 

Lezen met baby's en peuters

boekstart

Voorlezen is leuk! Samen genieten van boeken is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast verstevigt het jullie band. BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

 

Actuele documentatiebank Jeugd

de voorleeshoek

Ben je op zoek naar een onderwerp voor een werkstuk of een spreekbeurt? Dan helpt de Actuele Documentatiebank Jeugd je op weg net kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen.

LiteRom Jeugd

bereslim

Interviews en recensies over jeugdliteratuur vanaf 1900. Je kunt de Jeugdliterom in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.
 

Voorleeshoek

de voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.
 

Bereslim

bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.