Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

E-books

Eindeloos e-books lezen

Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot ruim 15.000 e-books.

  • Leen 10 e-books tegelijk (let op, bij een digital only of alles-in-één volwassenen abonnement).
  • De leentermijn is 3 weken.
  • Lezen op een tablet of smartphone, e-reader en computer.

Als je lid bent van een lokale bibliotheek, hoef je alleen even een account aan te maken om e-books te lenen. Ben je nog geen lid, dan zou je eerst een Digital Only, of een ander abonnement kunnen aanschaffen.

Lees hier over de voorwaarden voor het lenen van e-books.

Bekijk de video

Hoe wil je lezen?

Op je tablet of smartphone

Met de handige e-books app lees je e-books op je tablet of smartphone.

Op een e-reader

Je kan e-books lezen op de meeste e-readers (Kindle uitgezonderd), 75% van de collectie is daarvoor geschikt.

Op een computer

Gebruik je favoriete browser op je laptop of pc om e-books online te lezen.

Lukt het niet om je te registeren?

1) Om e-books te kunnen lenen, moet je eerst kunnen inloggen in 'Mijn Bibliotheek' op onze website. Inloggen doe je als volgt.

2) Als je kunt inloggen in 'Mijn Bibliotheek' dien je weer uit te loggen en met hetzelfde wachtwoord en je pasnummer in te loggen bij de Online Bibliotheek.

3) Op de website van de Online Bibliotheek kun je je registreren voor het lenen van ebooks. Klik nogmaals op 'inloggen' rechtsboven. Dit wijzigt dan in 'welkom' of klik gelijk op 'welkom' rechtsboven en kies vervolgens voor 'mijn profiel' om jezelf te registreren voor e-books. Klik hiervoor op 'Ebooks lenen? Registreer je!'.

4) Als je geregistreerd bent en je e-mailadres hebt ingevuld bij 'inloggegevens voor de online bibliotheek' kan je voortaan ook via je e-mailadres inloggen.

Lukt het niet om een ebook te lenen?

Neem dan contact op met een medewerker van de Online Bibliotheek.

Contactformulier