E-books

Hoe werkt het?

1) Om e-books te kunnen lenen, moet je eerst kunnen inloggen in 'Mijn Bibliotheek' op onze website. Inloggen doe je als volgt.

2) Als je kunt inloggen in 'Mijn Bibliotheek' dien je weer uit te loggen en met hetzelfde wachtwoord en je pasnummer in te loggen bij de Online Bibliotheek.

3) Op de website van de Online Bibliotheek kun je je registreren voor het lenen van ebooks. Klik nogmaals op 'inloggen' rechtsboven. Dit wijzigt dan in 'welkom' of klik gelijk op 'welkom' rechtsboven en kies vervolgens voor 'mijn profiel' om jezelf te registreren voor e-books. Klik hiervoor op 'Ebooks lenen? Registreer je!'.

4) Als je geregistreerd bent en je e-mailadres hebt ingevuld bij 'inloggegevens voor de online bibliotheek' kan je voortaan ook via je e-mailadres inloggen.

Eindeloos e-books lezen

Via de Online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 3500 luisterboeken en ruim 30.000 e-books!

Als je lid bent van een lokale bibliotheek en al eens hebt ingelogd in 'Mijn Bibliotheek', hoef je alleen even een account aan te maken om e-books te lenen. Ben je nog geen lid, dan zou je eerst een Digital Only, of een ander abonnement kunnen aanschaffen.

Bekijk de video

Hoe wil je lezen?

Op je tablet of smartphone

Met de handige app lees je e-books op je tablet of smartphone.

Op een e-reader

Je kan e-books lezen op de meeste e-readers (Kindle uitgezonderd), 75% van de collectie is daarvoor geschikt.

Op een computer

Gebruik je favoriete browser op je laptop of pc om e-books online te lezen.

Lukt het niet om een ebook te lenen?

Neem dan contact op met een medewerker van de Online Bibliotheek.

Contactformulier