Digitale databanken

 • Consumentengids (werkzaam in de bieb) Website

  Kritisch, onafhankelijke tests van producten en diensten zoals maandelijks gepubliceerd in de Consumentengids. Deze databank is alleen in de bibliotheek in te zien.

  Bekijk details van Consumentengids (werkzaam in de bieb)

 • Delpher Website

  Gratis toegang tot ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.

  Bekijk details van Delpher

 • Theorie.nl (werkzaam in de bieb) Bekijk details

  Gratis oefenen in de bieb voor je theorie-examen.

  Bekijk details van Theorie.nl (werkzaam in de bieb)

 • Actuele documentatiebank Website

  Ben je op zoek naar 'hapklare', actuele informatie? Dan is de Actuele Documentatie Bank een goed (internet)adres voor jou.

  Bekijk details van Actuele documentatiebank

 • Actuele documentatiebank Jeugd Website

  Ben je op zoek naar een onderwerp voor een werkstuk of een spreekbeurt? Dan helpt de Actuele Documentatiebank Jeugd je op weg net kant en klare dossiers over allerlei onderwerpen.

  Bekijk details van Actuele documentatiebank Jeugd

 • Literom Website

  Interviews en recensies Nederlandstalige literatuur vanaf 1900. Je kunt de Literom in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.

  Bekijk details van Literom

 • Literom wereldliteratuur Website

  Verzameling recensies over schrijvers uit de wereldliteratuur. U kunt de Literom in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.

  Bekijk details van Literom wereldliteratuur

 • Jeugdliterom Website

  Interviews en recensies over jeugdliteratuur vanaf 1900. Je kunt de Jeugdliterom in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.

  Bekijk details van Jeugdliterom

 • Uittrekselbank Website

  Databank met uittreksels van voornamelijk Nederlandse literaire werken en ook auteursportretten. Je kunt de Uittrekselbank in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.

  Bekijk details van Uittrekselbank

 • Jeugduittrekselbank Website

  Databank met uittreksels van en informatie over jeugdboeken. Je kunt de Jeugduittrekselbank in de bibliotheek gebruiken maar ook thuis.

  Bekijk details van Jeugduittrekselbank

 • Van Dale woordenboek Website

  Altijd het juiste woord op de juiste manier geschreven en met de juiste betekenis. Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Deze databank is alleen in de bibliotheek in te zien.

  Bekijk details van Van Dale woordenboek

 • Muziekweb Website

  Zoeken naar muziek via de zoekmachine van de bibliotheken.

  Bekijk details van Muziekweb

 • Song Finder Website

  Op zoek naar de bladmuziek van: Laat me (Ramses Shaffy), Mas que nada (Sergio Mendes), Stormy weather of de herkenningsmuziek van Inspector Morse? In Songfinder vindt je het songbook dat je nodig hebt.

  Bekijk details van Song Finder

 • Koninklijke Bibliotheek Website

  Begin je onderzoek in de collecties van de Koninklijke Bibliotheek.

  Bekijk details van Koninklijke Bibliotheek

 • Slimme Nieuwslezer Website

  De Slimme Nieuwslezer van Knowble is een (webbased) sprekende digitale krant, met een unieke zoekmachine die dagelijks actuele berichten selecteert uit diverse media.

  Bekijk details van Slimme Nieuwslezer

 • Financieel Dagblad Website

  Nieuw in 2018 - Artikelen uit Financieel Dagblad. Artikelen die ouder zijn dan 3 dagen zijn in de Bibliotheek en thuis doorzoekbaar en te lezen.

  Bekijk details van Financieel Dagblad

 • DocsOnline Website

  DocsOnline biedt 20 door bibliothecarissen geselecteerde documentaires. De documentaires sluiten zoveel mogelijk aan bij actuele onderwerpen.

  Bekijk details van DocsOnline

Databanken

Bezoekers van de bibliotheek hebben gratis toegang tot een aantal databanken. Heb je vragen bij het raadplegen van de bestanden of het uitprinten van de informatie, dan helpen onze bibliotheekmedewerkers je graag. De meeste bestanden in onderstaand overzicht zijn alleen te raadplegen op de computers in de bibliotheek. Een deel ervan kun je ook thuis gebruiken.

Vanuit huis

Wil je meer weten over je favoriete schrijver of boek? Zoek het nu thuis op in de literaire databanken van de bibliotheek. Als klant van de bibliotheek heb je thuis toegang tot de volgende literaire databanken: Literom, Literom Wereldliteratuur, Jeugdliterom, Uittrekselbank, Uittrekselbank Jeugd.