Nationale voorleesdagen

Gepubliceerd op: 3 januari 2018 13:16

Medewerkers uit diverse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn gevraagd om hun leukste voorleestips. Bekijk ze hier en reserveer meteen een leuk nieuw voorleesboek!

Voorlezen is altijd een klein feestje, maar het is ook nog eens heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er daarom extra aandacht voor voorlezen met daarbij leuke activiteiten in onze vestigingen.


Voorleestips van onze medewerkers

 • Voorleestip van: Kim Liebrand Reserveren

  Klantadviseur Bibliotheek De Mariënburg en Bibliotheek Gendt

  "Toffe vertaling ook van Annelies Jorna, over het boeken stelende konijn Koen, dat lijstjes maakt van zijn lievelingsboeken, o.a. 'Anna Konijnina' en 'Nooit meer sla' (haha!). Ook met leuke verwijzingen voor de volwassenen."

  Bekijk details van Voorleestip van: Kim Liebrand

 • Voorleestip van: Jolanda Degen Reserveren

  Klantadviseur Bibliotheek De Mariënburg

  "Gezellig voorleesboek met tekeningen van Ingrid en Dieter Schubert. Alles waar je blij van wordt is reden voor een feestje, volgens de uil. Een boek om te blijven voorlezen."

  Bekijk details van Voorleestip van: Jolanda Degen

 • Voorleestip van: Renée Peters Reserveren

  Projectmedewerker Bibliotheek Groesbeek

  "Hoewel het misschien niet voor het brede publiek het meest toegankelijke boek is, maakt het wel iets bespreekbaar (namelijk, aardig zijn, goedmoedig en vergevingsgezind zijn). Een heel onverwacht boek, dat echt uitdaagt tot nadenken. Een ruwe diamant."

  Bekijk details van Voorleestip van: Renée Peters

 • Voorleestip van: Christine Fleischhacker Reserveren

  Programmacoördinator Bibliotheek Gelderland Zuid

  "Mijn jongetjes van 3 en 5 vinden dit boek helemaal te gek. Ze gieren echt van het lachen bij dit verhaal. En het is ook leuk om voor te lezen door fijne tekst en leuke illustraties."

  Bekijk details van Voorleestip van: Christine Fleischhacker