Afhaalbieb

De Afhaalbieb is per 8 mei gesloten.

 

 

Goed nieuws!
Onze grotere vestigingen gaan op maandag 18 mei in aangepaste vorm weer open.

Negen kleinere vestigingen blijven voorlopig nog gesloten. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de geopende bibliotheken terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM.

Om de heropening van de bibliotheken goed voor te kunnen bereiden, is het vanaf 8 mei niet meer mogelijk om verrassingspakketten aan te vragen via de Afhaalbieb. Reeds bestelde pakketten kunnen nog wel worden opgehaald.

Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.


Veel gestelde vragen over de Afhaalbieb


Voor wie is de Afhaalbieb?

Je kunt je aanmelden voor de Afhaalbieb wanneer je:

  • Lid bent van de Bibliotheek Gelderland Zuid
  • Geen gebruik kunt of wilt maken van de online Bibliotheek voor e-books en/of luisterboeken

De Afhaalbieb is gratis voor leden met een Alles-in-een-abonnement. Je betaalt dus geen extra kosten. Elk lid kan elke drie weken een nieuw pakket bestellen.

 

Lukt het niet om zelf het boekenpakket op te halen?
Voor leden die niet in staat zijn, of niemand in de nabije omgeving hebben, om hun boeken af te halen, hebben we de Bibliotheek aan Huis. Zij hoeven hun boeken niet zelf te komen halen. We komen ze brengen. 

Lukt het niet om het formulier in te vullen?

Neem dan contact op met onze klantenservice via 024-3274911. Ze kunnen je helpen met het invullen van het aanvraagformulier en/of overige vragen.

Lukt het niet om zelf het boekenpakket op te halen?
Geen probleem. Voor leden die niet in staat zijn om naar de vestiging te komen zorgen we dat de pakketten thuis worden geleverd. 

Kan ik ook specifieke titels reserveren?

Nee, het is helaas niet mogelijk om specifieke titels te reserveren. Het landelijk systeem voor reserveringen is buiten werking en het transport van bibliotheekboeken tussen de vestigingen is stilgelegd. Bij de samenstelling van de pakketten houden we zo veel mogelijk rekening met je voorkeuren.

Kan ik ook andere materialen lenen via de Afhaalbieb?

Nee, maar naast boeken kunnen er wel ook grootletterboeken worden geleend.

Kan ik me ook aanmelden voor de Afhaalbieb als ik nog geen lid ben, maar wel lid wil worden?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten via dit www.obgz.nl/lidworden.

Je ontvangt eerst een mail met bevestiging van je gegevens. Als je aanmelding is verwerkt, ontvang je een tweede mail met je definitieve pasnummer. Met dit nummer kun je meteen gebruik maken van de Afhaalbieb en de Online Bibliotheek. Het welkomstpakket met je bibliotheekpas ontvang je daarna per post.


Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op met onze klantenservice via 024-3274911.