buiten zinnen Literair Festival

buiten zinnen

Buiten zinnen is dé plek voor beginnende woordkunstenaars in oost Nederland! Of het nu een Snapchatverhaal of Twitterpoëzie is: wij geloven dat iedereen kan schrijven. Daarom organiseren wij workshops (buiten zinnen klimt in de pen), podiumavonden (buiten zinnen op het podium) en maken experts filmpjes met tips en tricks (buiten zinnen vertelt). Bij ons kun je aan de slag met schrijven, voordragen, spoken word, Instapoëzie en nog veel meer!

Buiten zinnen is een project van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ), in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin en Mensen Zeggen Dingen.

12 januari

... klimt in de pen: instapoëzie

De eerste buiten zinnen klimt in de pen workshop wordt gegeven door: René Oskam! René staat bekend om zijn gedichtjes in ‘supernormaal Nederlands’, die hij plaats op Instagram en Facebook. Inmiddels heeft hij 75.000 Nederlandse en Vlaamse volgers. Op zondag 12 januari 2020 deelt René Oskam zijn kennis met jullie in de workshop Instapoëzie!

Details
Datum: zondag 12 januari 2020
Tijd: 14:30 -16:30
Locatie Bibliotheek De Mariënburg
Aanmelden: hvdl@obgz.nl
Er is plek voor 20 personen (uitverkocht)
De workshop is voor jongeren tot 30 jaar.  

2 februari

... klimt in de pen: poëzie schrijven

Tijdens de Nijmeegse Poëzieweek is het thema ‘De toekomst is nu’. Jesse Laport gaat met jou en dat thema aan de slag tijdens een workshop poëzie schrijven. Jesse Laport is onder andere een gediplomeerd schrijver, dichter en performer. Met zijn fijnzinnige humor en scherpe reflecties zorgt hij voor een onvergetelijke indruk. De workshop is voor jongeren tot 30 jaar. Er zijn 20 plekken beschikbaar: vol = vol!

Details
Datum: zondag 2 februari 2020
Tijd: 14.30 tot 16.30 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Kosten: gratis
Aanmelden via: hvdl@obgz.nl

9 februari

... klimt in de pen: workshop voordracht

Wil jij komen voordragen op het vetste festival van Nijmegen? Dat kán! Van 6 tot en met 9 februari is het INTO THE FUTURE festival waar álle kunstvormen aan bod komen.

Op zondag 9 februari geeft spokenword-artiest Jesse Laport een workshop performance (neem je eigen teksten mee!), en maak jij kans om aan het einde van de dag één van de twee geluksvogels te zijn die het festival mag afsluiten met zijn/haar/hun eigen werk!

Details
Datum: zondag 9 februari 2020
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Into the Fik (op ‘t Eiland)
Kosten: gratis
Aanmelden via: hvdl@obgz.nl

buiten zinnen vertelt

Tijdens buiten zinnen vertelt geven de beste schrijvers en de tofste makers jou een online workshop over alles wat met schrijven te maken heeft. 

 

buiten zinnen op het podium

Op 11 oktober 2019 vond 'Buiten zinnen op het podium' plaats. Het was een gezellige avond vol met muziek, poëzie, spoken word, literatuur en allerlei artiesten. Heb je de avond gemist of wil je het graag herbeleven? Sophie en Kim, eerstejaarsstudenten Communicatie aan de HAN, maakten een leuk verslag voor ons!