Jongeren | 15-18 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl vind je nog veel meer informatie over Lezen en Weten.

Top 10 boeken van de week

Kinderboekenweek voor Jongeren

Deze week is het Boekenweek voor Jongeren. Speciaal voor deze week worden tien boeken genomineerd die kans maken om het Beste Boek voor Jongeren te worden. De nominaties staan hieronder voor je geselecteerd. Leen ze bij jouw bibliotheek!

Boekentip: Plastic soep

Jesse Goossens

Tussen Californië en Japan drijft een hoeveelheid plastic aan de oppervlakte die twee keer zo groot is als de Verenigde Staten. Jesse Goossens vertelt hoe we dit probleem kunnen aanpakken om de wereld gezonder te maken.

Ga naar het boek

Handige links voor jou

Ga je binnenkort op voor je theorie examen?

In de bibliotheek kun je gratis online oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor!

Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk van de bieb kun jij gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl. De proefexamens zijn gemaakt door echte instructeurs, zijn altijd up-to-date en sluiten aan op de examens die door het CBR worden gegeven.

Kies op onze website onder 'diensten' voor 'databanken' en klik op de link naar theorie.nl.

Heel veel succes!

Lees je liever een e-book of luisterboek?

Soms is het fijner om een boek te lezen op je e-reader. Of als luisterboek, onderweg naar school! Bekijk onder 'collectie' hoe je een e-book of luisterboek kan downloaden. Om hiervan gebruik te maken moet je wel lid zijn van de bibliotheek, tot 18 jaar kan dat gratis!

Opzoek naar een uittreksel van een boek?

Op onze website onder 'diensten' en vervolgens 'databanken' vind je een link die je toegang geeft tot de uittrekselbank voor jeugd én volwassenen. Handig!

De 10 meest gelezen thema's

Kies je favoriete serie

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Autosport hi-tech

Karen Latchana Kenney

Wist je dat dragsters meer dan vier keer zo snel optrekken als Formule 1-wagens? Of waarom raceauto’s soms maar een paar centimeter afstand van elkaar houden? Je leest het allemaal in dit boek.

Bekijk dit e-book

Informatieve e-books voor op je mobiel of tablet