Belastingaangifte? De bibliotheek helpt je op weg

 

Vóór 1 mei 2019 moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dit gaat via de online omgeving van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl).

Vind je het lastig om online belastingaangifte te doen en heb je hier hulp bij nodig?
Vraag het in de bibliotheek. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. Onze medewerkers helpen je graag verder. Zij kunnen je o.a. doorverwijzen naar organisaties in jouw regio die je kunnen helpen bij de (online) belastingaangifte. 


Waar kunnen we je mee helpen?

Zelf belastingaangifte doen

Wil je zelf aangifte doen maar heb je thuis geen computer of internet? In de bibliotheek kun je gratis een computer gebruiken voor de aangifte voor je inkomstenbelasting en om een
toeslag aan te vragen.
Ook kun je hier gratis de belastingaangifte printen. Dit geldt voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. 
In de volgende bibliotheken zijn computers hiervoor beschikbaar:

  • Nijmegen: Bibliotheek De Mariënburg, Zwanenveld en Hatert
  • Berg en Dal: Bibliotheek Beek en Groesbeek
  • Beuningen: Bibliotheek Beuningen
  • Heumen: Bibliotheek Malden
  • Lingewaard: Bibliotheek Bemmel
  • Overbetuwe: Bibliotheek Elst 

Cursussen

Klik & Tik
Voor wie hulp wil bij het leren gebruiken van computer en internet biedt de bibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met de computer en internet. Hierin leer je de basisprincipes van de computer en internet.
Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.

Werken met de digitale overheid
Wil je leren werken met de digitale overheid, dan kun je de cursus Digisterker volgen. Hierin leer je omgaan met digitale overheidsdiensten als de Belastingdienst, het UWV en de gemeente. Ook wordt er geoefend met het aanvragen van een DigiD. Voor deze cursus is basiskennis van de computer en het internet nodig. 
Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.
 

Meer informatie?

Vraag naar de speciale brochure in de bibliotheek: 'Digitaal op weg in de bieb 2019-2020'. • Of bel en vraag naar Bart van Helvoort (bvhelvoort@obgz.nl).

Contact

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.