Belastingaangifte? De bibliotheek helpt je op weg

 

Vóór 1 mei 2020 moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dit gaat via de online omgeving van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl).

Vind je het lastig om online belastingaangifte te doen en heb je hier hulp bij nodig?
Vraag het in de bibliotheek. Hiervoor hoef je geen lid te zijn. Onze medewerkers helpen je graag verder. Zij kunnen je o.a. doorverwijzen naar organisaties in jouw regio die je kunnen helpen bij de (online) belastingaangifte. 


Waar kunnen we je mee helpen?

Zelf belastingaangifte doen

Wil je zelf belastingaangifte doen maar heb je thuis geen computer of internet?In de bibliotheek kun je gratis en veilig een computer gebruiken voor de aangifte van je inkomstenbelasting en het aanvragen van een toeslag. Ook kun je hiergratis de belastingaangifte printen, of je nu wel of geen lid bent van de bibliotheek.

In de volgende bibliotheken zijn computers hiervoor beschikbaar:

  • Nijmegen: Bibliotheek De Mariënburg, Hatert en Zwanenveld
  • Berg en Dal: Bibliotheek Beek-Ubbergen en Groesbeek
  • Beuningen: Bibliotheek Beuningen
  • Heumen: Bibliotheek Malden
  • Lingewaard: Bibliotheek Bemmel
  • Overbetuwe: Bibliotheek Elst 

Vraag over je belastingaangifte?

Van 2 t/m 19 maart kun je in elf vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid terecht met vragen over je Belastingaangifte 2019.

Maatschappelijk dienstverleners zitten voor je klaar om je vraag te beantwoorden of om je verder te helpen. Ze vullen de aanvraag niet voor je in. Deze spreekuren zijn gratis en aanmelden kan in de bibliotheek of via het mailadres van de bibliotheek. 

Meer weten? Bel of mail naar Bart van Helvoort: 024 - 327 49 50 of bvhelvoort@obgz.nl. 


Cursussen

Klik & Tik
Voor wie hulp wil bij het leren gebruiken van computer en internet biedt debibliotheek de gratis cursus Klik & Tik. Dit is een cursus voor mensen die geenof weinig ervaring hebben met de computer en internet.

Meer weten over de cursus Klik & Tik? Bel of mail naar Anne Klusman: 024 - 327 49 51 • aklusman@obgz.nl

Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.


Werken met de digitale overheid

Vind je het lastig om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente?Om online werk te zoeken bij het UWV? De OV-chipkaart te gebruiken? Of omdigitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Dan is de gratis cursus Digisterkervast iets voor jou. Stap voor stap en in kleine groepjes ga je aan de slag. Je hebtvoor deze cursus wel thuis internet en een eigen e-mailadres nodig. De cursusbestaat uit vijf tot zeven bijeenkomsten.

Meer weten over de Cursus Werken met de digitale overheid?Bel of mail naar Bart van Helvoort: 024 - 327 49 50 •  bvhelvoort@obgz.nl

Bekijk hier waar deze cursus wordt gegeven.


 

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid.