GEANNULEERD | Lezing Vrouwen in de frontlinie

28 september 2022, van 20:00 tot 21:30 | Elst, Bibliotheek Elst

Kosten: Leden € 4,00, overige bezoekers € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijver Johan Kroes uit Heteren beschrijft in zijn tweeluik ‘Vrouwen in de frontlinie’ de verhalen van 100 vrouwelijke militairen bij de Nederlandse krijgsmacht. Vrouwen die vochten voor een volwaardige positie binnen het leger en voor vrede en vrijheid in binnen- en buitenland. Met zijn boeken wil hij deze pioniers eren en ervoor zorgen dat hun verhalen niet verloren gaan. Tijdens zijn lezing gaat Johan Kroes in op de unieke, boeiende en soms confronterende geschiedenis van vrouwelijke militairen bij defensie.

Daarnaast neemt hij twee bijzondere gasten mee, die hun persoonlijke ervaringen delen:
- Luitenant-kolonel b.d. Christa Oppers, de allereerste vrouw die in de jaren ’80 haar bul van de Koninklijke Militaire Academie ontving.
- Korporaal Marieke van Dijk, de allereerste vrouw die in 2020 met succes de opleiding voor de onderzeedienst voltooide.

Over de schrijver
Johan Kroes (1979) woont in Heteren en is zelfstandig tekst- en speechschrijver. Hij werkte onder meer als speechschrijver voor de eerste vrouwelijke Commissaris van de Koning in Overijssel en voor de eerste vrouwelijke Minister van Defensie in Nederland. Dat bracht hem op het spoor van de boeiende geschiedenis van vrouwen bij de Nederlandse krijgsmacht.