VPRO Tegenlicht Meetups

17 september 2019, van 19:30 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariƫnburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tegenlicht Meet Up Nijmegen organiseert iedere derde dinsdag van de maand een inspirerende avond naar aanleiding van een uitzending van het VPRO-programma Tegenlicht. We gaan hierbij in op actuele sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Kom jij ook?

lezing

Tijdens deze bijeenkomsten van VPRO Tegenlicht Meetups houden we actuele sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht. Aan het begin van de avond wordt eerst de uitzending van VPRO Tegenlicht vertoond. Aansluitend geven interessante gasten en sprekers hun visie op het thema van de uitzending en gaan hierover in gesprek met de aanwezigen. 

Programma 15 oktober

Overleven in de chaos.

We worden ouder, zijn steeds hoger opgeleid, onze wereld is veiliger dan ooit en toch: mensen voelen zich vaak moe, depressief of eenzaam. Er zijn zoveel prikkels en informatie dat we erin lijken te verdrinken. Grote, ongrijpbare zaken als klimaatverandering roepen gevoelens van machteloosheid en angst op. We lijken niet gebouwd om hiermee om te gaan. Hoe houden wij als moderne mensen ons staande in een enorm complexe wereld, wat is wijsheid? En is de wereld in crisis, of zit de crisis in onszelf? 

Vanavond gaan we de Tegenlicht-documentaire over dit onderwerp bekijken (19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur) en gaan daarna (vanaf 20.30 uur) in gesprek met enkele zeer deskundige en inspirerende gasten die ons kunnen bijpraten over de laatste ontdekkingen. Wie dat zijn, is nog even een verrassing. Dit wordt zeker weer een leuke en leerzame avond en voor wie wil volop de gelegenheid om mee te praten. Jij komt toch ook (weer)?

Kom luisteren, meedenken en als je wilt meepraten. De opzet is als altijd informeel en de bar is de hele avond open. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis