Voordeel met je biebpas | De tolk van Java

29 januari 2020 | Nijmegen, Stadsschouwburg (theaterzaal) | Tijd: 20.00 uur

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €5,- korting

Op woensdag 29 januari kun je met korting naar de voorstelling 'De tolk van Java' in de Stadsschouwburg door producent Hummelinch Stuurman.

De tolk van Java is een verhaal over vaders en zonen. De voorstelling is gebaseerd op de autobiografische gelijknamige bestseller van Alfred Birney. Het verhaal laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. In De tolk van Java zien we dat Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

 

De tolk van Java is spannend, ontroerend en op sommige momenten humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?