Voordeel met je biebpas | De rattenvanger

13 februari 2020 | Nijmegen, Stadsschouwburg (theaterzaal) | Tijd: 20.00 uur

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €5,- korting

Op 13 februari kun je met korting naar de voorstelling 'De rattenvanger' in de Stadsschouwburg uitgevoerd door Toneelgroep Oostpool.

De rattenvanger is een verhaal over kinderen die geleerd hebben dat zij het middelpunt van de wereld zijn, over een kidnap en de vraag of kinderen soms niet beter af zijn zonder al die opvoedmethodes. 

Deze voorstelling is een remake van De rattenvanger van Hamelen. Hoe ging het ook alweer? De rattenvanger lokt alle ratten uit de stad en als hij vervolgens zijn beloofde geld niet krijgt, fluit hij alle kinderen weg, de ouders radeloos achterlatend. De moraal van het verhaal? Afspraak is afspraak? En bij twijfel, kies voor wraak? Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht schrijven met deze remake een satire over de opvoeding van kinderen in de huidige maatschappij. Want wie bepaalt er wat goed is voor kinderen?

In deze voorstelling zie je dat er drie perspectieven worden ingenomen over dit onderwerp: die van de rattenvanger, die van de boze ouders en die van de kinderen. De ouders zeggen 'Blijf met je poten van mijn kind af!', de rattenvanger gaat hier tegenin en zegt 'Jullie verpesten jullie kinderen' en de kinderen die geven juist aan 'We hebben jullie opvoeding helemaal niet nodig'.