Voordeel met je biebpas | Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

18 februari 2020 | Nijmegen, De Vereeniging Kleine Zaal | Tijd: 20.15 uur

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €5,- korting

Klassieke muziek, amusementsmuziek en theater uit het Berlijn en Parijs in de jaren ’20 komen samen in werk van o.a. Weill, Milhaud, Koechlin en Korngold.

Ciconia Consort brengt muziek uit het interbellum

Het Haagse strijkorkest Ciconia Consort presenteert het programma Der blaue Engel waarin klassieke muziek, amusementsmuziek en theater samen komen. De zusjes Maria en Anuschka Pedano zijn veelzijdige jong talenten met affiniteit voor zowel het klassieke als lichte genre. Maria, als meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weil en Erich Korngold.

In de jaren '20 van de vorige eeuw maakt het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een ongekende bloei door. Het is een periode van politieke satire en humoristische maatschappijkritiek en zowel het theater- als klassieke muziekleven bevindt zich in een uitgesproken experimentele fase. Bertolt Brecht maakt in Berlijn zijn vernieuwende epische theater, ook wel theater van de vervreemding of politiek theater genoemd. In Parijs ontstaat in de jaren '20 de Groupe des Six, met o.a. Poulenc en Milhaud. De muziek van de groep wordt gekenmerkt door speelsheid en eenvoud, sterk beïnvloed door populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété.