Voordeel met je biebpas | Feest van Licht

20 december 2019 t/m 5 januari 2020 | Heilig Landstichting, Museumpark Orientalis

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €2,50 korting

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 20 december t/m 5 januari opent Museumpark Orientalis haar deuren voor het inmiddels traditionele Feest van Licht. Een gezellig winters feest met allerlei activiteiten voor jong en oud tussen duizenden lichtjes in een gezellige sfeer. Laat je verrassen door de vele optredens, kinderactiviteiten en de winterse gezelligheid.

Tijdens het Feest van Licht is er een uitgebreid programma voor jong en oud. Als je de route volgt  kom je langs het dorpsplein van het Joods dorp waar marktlui hun waren te koop aanbieden. Neem ook een kijkje bij de oude ambachten terwijl je opwarmt met een kop warme chocomel bij de vuurkorf. Met vele optredens, een kinderatelier en verhalenvertellers en andere activiteiten heb je tijdens Feest van Licht plezier voor het hele gezin!

In het hoofdgebouw staat dit jaar ook de grootste kerststal van Europa opgesteld. Het vertelt het hele kerstverhaal, van de aankondiging van de geboorte van Jezus tot aan de vlucht naar Egypte. Je dwaalt al kijkend langs Bethlehem, Nazareth, het meer van Galilea, Egypte en de woestijn, waar je de drie koningen kunt vinden. Geef je ogen goed de kost als je dit bewondert, want je zult er ook oude volkswijsheden en humoristische tafereeltjes vinden. Al sinds 1999 wordt deze kerststal uitgebouwd, met beeldjes afkomstig uit heel Europa. Door de verschillende dorpjes, de waterval en de levendige setting, komt het tafereel echt tot leven.

Naast deze bijzondere en grote kerststal zullen er ook diverse andere kerststalcollecties te bewonderen zijn, waaronder een collectie van karton.

Kijk voor meer informatie en de online kaartverkoop op feestvanlicht.nl.


Voordeel met je biebpas
Volwassenen krijgen op vertoon van hun biebpas van 20 december t/m 5 januari (met uitzondering van 25 en 26 december) €2,50 korting. Kinderen krijgen €1,- korting op de entree.

 

Adres Museumpark Orientalis
Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting