Voordeel met je biebpas | reART Ensemble 6+

17 november 2019 | Nijmegen, Lindenberg (Steigerzaal) | Tijd: 15.00 uur

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €2,- korting

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga deze middag met korting naar het jeugdmuziektheater 'Ayşe en de Verliefde Wolk' door het reART Ensemble in de Lindenberg.

Het meisje Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Totdat een hebberige man verschijnt, die al haar bloemen wil hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. De man probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven, maar niets lijkt te werken. Liefde blijkt de sterkste kracht die er is.

Ayşe en de Verliefde Wolk is een zeer bekend Turks sprookje: iedereen kent het en alle Turkse kinderen worden er mee opgevoed. Deze muziektheatervoorstelling is geïnspireerd op de vertelling van het sprookje door de Turkse dichter Nâzım Hikmet, en speciaal voor dit sprookje componeerde Selim Doğru Turkse muziek met invloeden van jazz, Nederlandse smartlap, tango en klassieke muziek. Dit maakt Ayşe en de Verliefde Wolk een culturele én muzikale reis, met acteur René Groothof en zangeres Esra Dalfidan.

Ayşe en de Verliefde Wolk wordt gemaakt in coproductie met reART Collective, STIP theaterproducties en Podium Mozaïek.

 

Theaterkrant over de voorstelling
"Groothof schittert met zijn vele humoristische gezichtsuitdrukkingen en sterke fysieke spel."
"De muziek van Doğru’s hand heeft een mooie, lichte melancholie die je meeneemt naar het Turkije van Ayşe. Ook de soundscape die gecreëerd wordt (...) daagt de verbeelding van het jonge publiek uit."
"Het plezier waarmee Groothof de teksten ten tonele brengt en de kwaliteit van Dalfidans stem zijn sowieso een feestje."