Voordeel met je biebpas | Björn van der Doelen

4 oktober 2019 | Nijmegen, Lindenberg (Steigerzaal) | Tijd: 20.30 uur

Kosten: Op vertoon van je biebpas krijg je als bieblid €2,- korting

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga vanavond met korting naar het theaterconcert 'Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd' van Björn van der Doelen in de Lindenberg.

“De parel van Brabant”, zo noemt Björn van der Doelen zichzelf. Hij houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn verhalen. Eind 2018 bracht Björn zijn vijfde studioalbum uit genaamd Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd, waarop hij volgens ouderwets katholiek gebruik te biecht gaat. Nu trekt hij langs de Nederlandse theaters om precies ditzelfde te doen: zonden overzien én opbiechten. 

In zijn theaterconcert komen de zeven hoofdzonden van het leven voorbij – ijdelheid, hebzucht, afgunst, lust, gulzigheid, wraak en die eeuwige gemakzucht. Met Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd brengt Björn een verhaal waar alleen maar plek is voor ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ’s ochtends dronken thuiskwam, terwijl alle kroegen al lang dichtwaren. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn geweest. Over hoe hij per se die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord te zeggen, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

 

Over de voorstelling
Willem Jongeneelen, OOR: “Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat.”

Indebanvan.nl: “Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfect plaatje op de proppen te komen.”

8Weekly: “Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre.”