Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Overbetuwe | Kruiswegstaties in Overbetuwe en Lent | (Geannuleerd)

25 maart 2020, van 20:00 tot 21:30 | Zetten, Bibliotheek Zetten

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Kruiswegstaties in Overbetuwe en Lent'.

college

door Herman Schimmel, kenner

 

Een kruiswegstatie is een schilderij of beeldhouwwerk dat een scène uit de lijdensweg van Jezus weergeeft. Ze zijn vaak te vinden in rooms-katholieke kerken. Elstenaar Herman Schimmel fotografeerde in acht kerken in Overbetuwe en Lent de kruiswegstaties en maakte er een boek van. ‘Want als de kerken dichtgaan, hebben we altijd de foto’s nog’, aldus Schimmel. In zijn lezing gaat hij in op de geschiedenis van de kruiswegstaties.   

 

Andere colleges in de Universiteit van Overbetuwe:
8 april | De schilder Mesdag