Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Universiteit van Muntweg | Het verdriet van Nijmegen 1940-1945

14 mei 2020, van 10:30 tot 12:00 | Nijmegen, Bibliotheek Muntweg

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Het verdriet van Nijmegen 1940-1945'.

college

door Bart Janssen, auteur

 

Nijmegenaar Bart Janssen is bekend van zijn boek De pijn die blijft uit 2005, met verhalen van ooggetuigen van het Nijmeegse vergissingsbombardement in 1944. Na dit boek trok hij opnieuw door het land om foto’s en verhalen van nabestaanden van Nijmeegse oorlogsslachtoffers te verzamelen. Het resultaat is een boek dat nog omvangrijker is dan zijn eerste. In dit college vertelt hij erover. 

Andere colleges in de Universiteit van Muntweg:
10 juni | Lezing over aangeboren afwijkingen