Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Universiteit van Muntweg | De Matthäus-passion ontrafeld (Geannuleerd)

8 april 2020, van 10:30 tot 12:00 | Nijmegen, Bibliotheek Muntweg

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'De Matthäus-passion ontrafeld'.

college

door Jeroen Swarte, muziekdocent

 

Een luisterlezing over de Matthäus-Passion van Bach. Een unieke kans om dit beroemde muziekstuk over het lijdensverhaal van Jezus (opnieuw) te ontdekken. De muziek zelf is al prachtig en aangrijpend, maar Bach wist daar als geen ander diepere betekenissen in te verwerken. De Matthäus-Passion zal nooit meer hetzelfde klinken. 

 

Andere colleges in de Universiteit van Muntweg:
13 mei | Het verdriet van Nijmegen 1940-1945
14 mei | Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 (hetzelfde college als op 13 mei)
10 juni | Lezing over aangeboren afwijkingen