Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Muntweg | Lezing over aangeboren afwijkingen

10 juni 2020, van 10:30 tot 12:00 | Nijmegen, Bibliotheek Muntweg

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Lezing over aangeboren afwijkingen'.

college

door Dr. Joop van der Straaten, arts en anatoom

 

In de mythologie wemelt het van de wezens met een vreemd uiterlijk. Anatoom Dr. Joop van der Straaten en schrijver Noud Bles leggen in dit college de relatie tussen de wondere wezens uit de mythologie en kinderen met aangeboren afwijkingen. Ze hebben de geschiedenis van verhalen over deze zogenaamde ‘wondergeboorten’ beschreven in een klein, mooi geïllustreerd boekje.