Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Malden | Jan van Eyck een groot kunstenaar

3 maart 2020, van 20:00 tot 21:30 | Malden, Bibliotheek Malden

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Jan van Eyck een groot kunstenaar'.

college

door Trix Willemse, liefhebber

 

Jan van Eyck (ca 1390 - 1441) was hofschilder van Filips de Goede. Zijn beroemdste werk, Lam Gods, hangt in de Sint-Baafskathedraal van Gent. In deze Vlaamse stad is in het voorjaar van 2020 een tentoonstelling te zien over Van Eyck en zijn tijdgenoten. Een mooie aanleiding om eens grondig in te zoomen op het werk van deze grote kunstenaar.