Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Malden | Het conflict tussen Darwin en kerk - deel 1 | Uitverkocht

4 februari 2020, van 20:00 tot 21:30 | Malden, Bibliotheek Malden

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Het conflict tussen Darwin en kerk - deel 1'.

college

door Han Blok, bioloog

 

Bioloog Han Blok vertelt het verhaal van de evolutie van de mens aan de hand van prachtige illustraties. In zijn tweeluik ‘Het conflict tussen Darwin en de kerk’ komt ook de tegenstrijdigheid tussen de evolutietheorie en het scheppingsverhaal aan bod. In het eerste deel vertelt hij over de ontwikkeling van emoties, zoals jaloezie, schaamte en wraak. Maar ook over het ontstaan van monogamie en samenwerking. 

 

Andere colleges in de Universiteit van Malden:
11 februari | Het conflict tussen Darwin en de kerk - deel 2
3 maart | Jan van Eyck een groot kunstenaar