Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Universiteit van Lingewaard | De Verlichting: een tweeluik (2) (Geannuleerd)

29 april 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bemmel, Bibliotheek Bemmel

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'De Verlichting: een tweeluik (2)'.

college

door Herm Gerits, cultuurwetenschapper

 

Wat is waarheid? Wat is de reikwijdte van kennis? Op de tweede avond van de verlichting (16de en 17de eeuw) behandelt cultuurwetenschapper Herm Gerits het filosofische gezicht van dit historische tijdperk. Aan de orde komen onder andere Hobbes, Spinoza, Locke en Rouseau.