Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Lingewaard | De Verlichting: een tweeluik (1) (Geannuleerd)

22 april 2020, van 10:00 tot 12:00 | Bemmel, Bibliotheek Bemmel

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'De Verlichting: een tweeluik (1)'.

college

door Herm Gerits, cultuurwetenschapper

 

Tussen de middeleeuwen en de romantiek bevindt zich de periode van de verlichting (16de en 17de eeuw). In dit tijdperk verandert West-Europa fundamenteel. In deel één van dit tweeluik over de verlichting gaat cultuurwetenschapper Herm Gerits in op de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkeling in deze tijd.

 

Andere colleges in de Universiteit van Lingewaard:
29 april | De Verlichting: een tweeluik (2)