Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Universiteit van Beuningen | Kunstenaar Henk Hage over de rode draad in zijn werk

11 juni 2020, van 20:00 tot 21:30 | Universiteit van Beuningen

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Kunstenaar Henk Hage over de rode draad in zijn werk'.

college

door Henk Hage, kunstenaar

 

Henk Hage is een veelzijdig beeldend kunstenaar uit Beuningen. Hij ontving in 2018 de Kaliber Cultuurprijs voor zijn portrettenserie van longstay tbs’ers, getiteld Bewaakte Ogenblikken. Bijzonder is dat de geportretteerden niet herkenbaar zijn; Hage heeft hun ‘innerlijke’ gezicht vastgelegd. In dit college vertelt Henk over het ontstaan van dit bekroonde project, waarbij de honderden zelfportretten die hij eerder schilderde een grote rol speelden.