Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Beuningen | Albrecht Dürer, de Da Vinci van het noorden (Geannuleerd)

14 mei 2020, van 20:00 tot 21:30 | Universiteit van Beuningen

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Albrecht Dürer, de Da Vinci van het noorden'.

college

door Jos Schoots, liefhebber

 

Albrecht Dürer was een veelzijdig kunstenaar. Naast schilder was hij tekenaar en maker van houtsneden en kopergravures. Volgens liefhebber Jos Schoots was hij de Da Vinci van het noorden en de Andy Warhol van de 16e eeuw. In 1520 bezocht hij kort Nijmegen, een mooie aanleiding om 500 jaar later kennis te maken met dit genie uit de Renaissance. 

 

Andere colleges in de Universiteit van Beuningen:
11 juni | Kunstenaar Henk Hage over de rode draad in zijn werk