Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid voorlopig gesloten. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn tot en met 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, all branches of the Bibliotheek Gelderland Zuid are closed until further notice. All activities in our libraries have been cancelled until the 1st of June. Click here for more information.

Universiteit van Berg en Dal | Voedselbos (Geannuleerd)

1 april 2020, van 20:00 tot 21:30 | Beek-Ubbergen, Bibliotheek Beek-Ubbergen

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'Voedselbos'.

college

door Wouter van Eck, voedselbosdeskundige

 

In een voedselbos wordt niet geploegd, gezaaid, gewied noch gemest en al helemaal niet gespoten. Hier wordt geplant en daarna eindeloos geoogst: zaden, bloemen, scheuten, knoppen, knollen, noten, appels, peren en pruimen. Het fruit valt nog net niet vanzelf van de boom. Wouter van Eck begon in 2009 een voedselbos in Groesbeek en is een pionier op dit gebied. Luister naar zijn verhaal over deze unieke en duurzame landbouwmethode.