Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Universiteit van Berg en Dal | De geschiedenis van het boerenbedrijf rondom Nijmegen

19 februari 2020, van 20:00 tot 21:30 | Beek-Ubbergen, Bibliotheek Beek-Ubbergen

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de 'Universiteit van de bieb'. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema's. Vanavond is het college 'De geschiedenis van het boerenbedrijf rondom Nijmegen'.

college

door René van Hoften en Wim Ebben, amateurhistorici.

 

Aan de hand van uniek fotomateriaal maken Wim Ebben en René van Hoften een historische reis langs boerderijen in Ooij, Groesbeek, Overasselt, Wijchen en Lent. Ze vertellen over akkerbouw, veeteelt, kersenpluk, warmoezerij, paardenfok en varkensslachterij. Zij gaan in op de verschillen tussen herenboeren en keuterboeren, tonen diverse typen boerderijen, maar staan ook stil bij tegenslagen binnen het boerenbedrijf zoals overstromingen en dierziektes.

 

Andere colleges in de Universiteit van Berg en Dal:
24 maart | De natuur ontwaakt in Bibliotheek Millingen aan de Rijn
25 maart | Opvoeden anno nu in Bibliotheek Groesbeek
1 april | Voedselbos in Bibliotheek Beek-Ubbergen