VPRO Tegenlicht Meetup Nijmegen

21 mei 2019, van 19:30 tot 22:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Marienburg, Verhalenplein

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tegenlicht Meet Up Nijmegen organiseert in principe iedere derde dinsdag van de maand Meet Ups in Bibliotheek De Mariënburg naar aanleiding van een uitzending van het VPRO programma 'Tegenlicht'.

Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Tegenlicht spreekt tot de verbeelding. Ze lokt discussie uit en roept reacties op. Tegenlicht Meetup Nijmegen kijkt naar deze grote trends en lokale gevolgen. Tijdens de Meetup praten we samen met tafelgasten: inwoners, wetenschappers, ondernemers en/of politici én wellicht ook met jou binnen het thema na over de documentaire. Voorafgaand aan het debat wordt de documentaire vertoond.

 

Programma dinsdag 21 mei

Gasten:

  • Amal Karam, voormalig Nijmeegs stadsdichter. Ze groeide op in Beiroet, werkte ze als journalist, was politiek actief en schreef gedichten en verhalen. 
  • Saïd Achouitar, eigenaar van FC Social Work en bedenker van Futsal Chabbab, een project waarbij jongeren wekelijks kunnen zaalvoetballen. Nijmegenaar van het Jaar 2008. 
  • Fatma Ali, uit Somaliland, eigenaar van Bureau Araweelo voor multiculturele trainingen en advies.

Veel grote steden zijn super-divers. Daar leven veel jongeren met een migratieachtergrond. Integratie is voor hen een gepasseerd station. Ze streven naar gelijkheid en eisen hun plek op in de stad én instituties. Met een zelfbewuste houding die soms schuurt met de perceptie van de ‘oude’ Nederlander in voorheen volledig witte wijken. Hoe gaan de jonge bi-culturelen daarmee om? Voelen zij zich thuis of is de afstand met de Nederlanders groot? Hoe is dat in Nijmegen?
Kom luisteren, meedenken en als je wilt meepraten! Bekijk hier het Facebook event.

Meer informatie vind je hier.