GEANNULEERD | Stoere mannen, Sterke verhalen

23 oktober 2020, van 20:30 tot 23:00 | Nijmegen, Brebl

Kosten: Leden € 7,50 | overige bezoekers € 8,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie aan barbiers denkt, roept gelijk: Schorem! Deze Rotterdamse barbiershop van Bertus en Leen is inmiddels wereldberoemd. De twee stoere mannen reizen de wereld rond als ware rocksterren en zijn bovendien enorme muziekliefhebbers. Veel meer reden hadden Bibliotheek Gelderland Zuid en het Kids ‘n’ Billies festival niet nodig om ze uit te nodigen.

Het leven van Bertus en Leen is zo boeiend dat Floor Boogaart besloot een boek over ze te schrijven: Schorem. Floor werkt al jaren als muziekjournalist bij o.a. Cortonville. Via de rock-’n-rollmuziek kwam ze in contact met Leen en Bertus. Natuurlijk zit het boek vol sterke verhalen, maar er is zoveel meer. Koen Frijns voelt vanavond Bertus, Leen en Floor aan de tand over het boek, over het leven in Rotterdam en on the road en natuurlijk over muziek!

Alsof de avond met dit gezelschap nog niet rock-’n-roll genoeg is, komt Dead Cat Stimpy vieze rockabilly fingerpicking, gruizige bluesy slide en knallende punk spelen. Eén man met een drumstel onder zijn voeten schreeuwt en speelt het allemaal het podium af. We like! 

Over de gasten:

In 2011 begonnen de nuchtere ondernemers Bertus en Leen barbiershop Schorem in Rotterdam. Een plek waar mannen zichzelf en onder elkaar kunnen zijn en waar je slechts kunt kiezen uit twaalf klassieke kapsels. In het boek ‘Schorem’ vertellen de eigenzinnige ambachtsmannen openhartig over hun roerige jeugd, de wilde avonturen van hun rocksterrenbestaan, de kunst van het ‘dicht bij jezelf blijven’, depressies, podiumangst, tomeloze ambitie, succes en hun vriendschap, die inmiddels zo’n vijfentwintig jaar duurt. Een vrolijk, aangrijpend en aanstekelijk boek over twee tegenpolen.

Floor Boogaart (1979) is freelance copywriter, muziekjournalist en interviewer.

Helaas zijn we genoodzaakt Stoere Mannen, Sterke Verhalen naar een nieuwe (nog nader te bepalen) datum te verplaatsen. Ticketkopers zullen op de hoogte worden gesteld. Dank voor jullie begrip! 

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met: