Stoere kinderen, Sterke verhalen

27 december 2020, van 13:30 tot 16:00 | Nijmegen, Brebl

Kosten: Leden € 7,50 | overige bezoekers € 8,50

Tijdens Stoere kinderen, Sterke verhalen zetten we samen met festival Kids 'n' Billies de boel weer op z’n kop bij Brebl. Ga tekenen samen met een van de stoerste illustrators die er is, Milja Praagman.

Je kent haar misschien van haar tekeningen bij ‘Het lammetje dat een varkentje’ is of ‘De avonturen van de dappere ridster’. Natuurlijk gaan we ook weer een hoop herrie maken samen! En het instrument? Dat ben je zelf! Patrick Jason leert je namelijk beatboxen. Hoe cool is dat? 

Wie is Milja Praagman?
Milja Praagman (Amsterdam 1971) groeide op in Den Dungen in een oud huis op een dijk, met veel dieren en veel ruimte om zich heen. Ze studeerde grafisch ontwerpen aan de Akademie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda. Na de akademie woonde zij een jaar in Frankrijk. In 1995 keerde ze terug naar Nederland en begon met een startstipendium als zelfstandig ontwerper/illustrator. Haar opdrachtgevers waren in het begin voornamelijk kranten en tijdschriften. Later werkte ze ook voor Okki, Bobo, Sesamstraat en Taptoe en werd het tekenen voor kinderen haar belangrijkste bezigheid. Voor Sesamstraat-televisie maakt ze animaties. Door het illustreren en vooral door het verzinnen in opdracht voor Okki e.a. ontstonden er ook veel nieuwe ideeën voor ‘eigen’ verhalen. Een van die verhalen was haar eerste prentenboek Meneer Po, dat meteen goed werd ontvangen door de pers. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. In Milja’s boeken gaan kleine mensen en dieren hun eigen gang. Stoer en met een subtiel gevoel voor humor, waarmee ze ook de voorlezende ouder aanspreekt. Haar verhalen zijn een ode aan de verbeelding.         

Wie is Patrick Jason?
Patrick Jason is een emo-rap/hiphop/r'n'b-artiest uit Nederland. In de beginjaren van zijn carrière toerde hij de wereld rond met de hiphopgroep Last Crewsaders, speelde meer dan 350 shows en produceerde veel muziek voor andere artiesten. Begin 2020 bracht hij zijn solodebuut uit genaamd 'Battle Scars'. De teksten op dit album gaan over littekens die hij in zijn leven opgelopen heeft. Dit album moest hij per se in zijn eentje uitbrengen om deze issues te kunnen uitspreken. "Een persoonlijk album, veel mensen zullen zich erin kunnen herkennen" volgens Patrick Jason. Om zoveel mogelijk zijn eigen stempel te kunnen drukken op zijn werk produceert, schrijft en mixt hij zijn muziek zelf, regisseert hij zijn eigen clips en ontwerpt ook nog zijn eigen artwork en kleding! Moss, zijn livedrummer en co-producer, werkte mee aan 'Battle Scars' en werkt vanaf dat moment ook nauw samen op muziekgebied met Jason.

De sound kan het best vergeleken worden als een mix tussen artiesten zoals NF, Woodkid, XXXtentacion, Eminem, Mac Miller, J. Bernardt, Lil Peep en Alt-J. Live kun je een boel energieke beats verwachten maar ook raps, emotioinele vocalen, beatboxing, live looping en veel instrumenten! Volg Patrick Jason online om op de hoogte te blijven.  Check ook hun kledinglabel 'Battle Scars' op www.battlescarsclothing.nl.
 

In overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM hanteren we voor deze activiteit een maximum aantal deelnemers van 75.

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met: