Stoere kinderen, sterke verhalen | Bob Popcorn op Strandbar Stek!

8 mei 2022, van 14:30 tot 17:00 | Nijmegen, Strandbar Stek

Kosten: leden €6,- | overige bezoekers €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Houd je van popcorn en grappige verhalen? Kom dan zeker zondag 8 mei naar Strandbar Stek in Nijmegen! Daar zitten de makers van de Bob Popcorn-boeken klaar om jou te ontmoeten én samen een feestje te vieren! Misschien win jij de maak-je-eigen-Bob-Popcorn-van-zand-wedstrijd wel! Ook is er muziek, want de bibliotheek en Kids ‘n’Billies kunnen niet zonder. We gaan lekker lijn dansen, net als Bob!

Ieder jaar organiseert de bieb samen met muziekfestival Kids ‘n’ Billies een nieuwe editie van Stoere kinderen, Sterke verhalen. En dat kan dit jaar natuurlijk niet zonder het stoerste kinderboekenkarakter van dit moment: Bob Popcorn! Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden zijn van de partij om samen met jou een echt Bob Popcornfeestje te vieren.

Een explosief mannetje
Het Bob Popcorn-verhaal gaat over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit één van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet. Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt… ontploft hij in een supergrote POPCORN! Samen hebben ze al drie boeken vol avonturen beleefd.

Geen vlees, wel popcorn
De bedenkers van Bob Popcorn, Martijn en Maranke, hebben samen al veel kinderboeken gemaakt. Ze zijn getrouwd en hebben drie bijzonder leuke kinderen. Met z’n allen wonen ze in een oude slagerij in Rotterdam Overschie. Ze eten geen vlees, wel veel popcorn.