Stadsdichters spreekuur: aan tafel bij Amal Karam

8 april 2017, van 11:00 tot 13:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg/Poëziecentrum Nijmegen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dichters opgelet! Voor een inspirerend consult waarin jouw poëzie centraal staat, ben je welkom bij Poëziecentrum Nederland in de Bibliotheek De Mariënburg.

Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Sluit een keer aan en drink gezellig een kopje koffie mee.
Je bent van harte welkom!
 

Amal Karam
Amal Karam is de zevende stadsdichter van Nijmegen. Amal Karam (1969) groeide op in Beiroet, Libanon. Op haar achttiende verhuisde ze naar Syrië om Engelse literatuur te studeren. Na haar studie werkte ze als journalist, was ze politiek actief en schreef ze gedichten en verhalen. In 1996 kwam ze als vluchteling naar Nederland. Onder het pseudoniem Ama Karma schreef ze van 2006 tot 2013 wekelijkse columns voor de Gelderlander. In 2012 won Karam met haar gedicht ‘De Haatpostbode’ de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie. Haar poëzie werd in verschillende verzamelbundels opgenomen en eind 2014 verscheen haar debuutbundel, eveneens De Haatpostbode genaamd. Hierin staan zowel Nederlandse als Arabische gedichten. Naast haar schrijverschap is Karam als docente verbonden aan ROC Nijmegen.

Meld je aan en stuur vooraf het gedicht dat je graag wilt bespreken uiterlijk op donderdag voor 13.00 uur naar stadsdichter@obgz.nl.