Schrijf een kinderboek

23 januari 2019, van 19:30 tot 21:30 | Malden, Bibliotheek Malden

Kosten: leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Wie droomt er niet stiekem van om een eigen kinderboek te schrijven? Op deze avond komt Fedor de Beer langs om je te leren hoe je een goed kinderboek kan schrijven.

auteur

In een twee uur durende workshop leidt de Maldense kinderboekenschrijver Fedor de Beer je aan de hand van enkele uitdagende schrijfopdrachten langs de belangrijkste ingrediënten voor een goed verhaal.

Fedor de Beer
Fedor de Beer is geboren in 1975, in het Brabantse dorp Sint Michielsgestel. Na de middelbare school besloot hij om meester te worden. Tijdens zijn werk op een basisschool, merkte hij al snel dat hij heel wat verhalen zo uit zijn mouw kon schudden. Hij schreef deze verhalen later op. Naast zijn werk studeerde hij ook Filosofie en Pedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na deze studies ging hij weer lesgeven, dit keer aan studenten die zelf leraar wilde worden. Maar Fedor vond schrijven toch leuker. Hij volgde een cursus schrijven voor kinderen en schreef toen zijn eerste historisch verhaal: Het Kindertransport. Fedor woont nu in Malden, niet ver bij alle plekken vandaan waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers vochten tijdens Operatie Market Garden.