WORDT VERPLAATST | In gesprek met Nikki Dekker | Queer opgroeien in tijden van zeespiegelstijging

25 november 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bemmel, Bibliotheek Bemmel

Kosten: Leden en studenten € 4,00 | Overige bezoekers € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wat zegt de blobvis over ons schoonheidsideaal en wat kunnen we leren van homoseksuele zeehonden? In haar debuutroman ‘diepdiepblauw’ onderzoekt schrijver en radiomaker Nikki Dekker wat we van dieren onder water kunnen leren over liefde en identiteit.

Tijdens deze avond gaat schrijver en redacteur Lotte Lentes in gesprek met Nikki Dekker over belangrijke thema’s in Nikki's werk: queer zijn, queer opgroeien, biseksualiteit, gender en klimaatverandering. Schrijver Odette van Heesbeen verzorgt een intermezzo met proza.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door CulTour Lingewaard. Middelbare scholieren hebben gratis toegang en de eerste vijf aanmeldingen krijgen het boek van Nikki cadeau. Meld je hiervoor aan bij Inge de Vries via idvries@obgz.nl.

Over Nikki Dekker & Odette van Heesbeen
Nikki Dekker (1989) is schrijver en radiomaker. Ze publiceerde onder meer in Tirade, De Gids en De Revisor, en trad op tijdens Lowlands en Dichters in de Prinsentuin. In 2018 verscheen bij Wintertuin ‘een voorwerp dat nog leeft’, een bundeling essays en gedichten op het snijvlak van het persoonlijke en het politieke. Met haar radiodocumentaire ‘De oppas en ik’ werd Dekker genomineerd voor de Prix Europa. ‘diepdiepblauw’ is haar debuutroman.

Odette van Heesbeen (1998) schrijft om zich af te zetten tegen het antropocentrische denkkader. Ze studeerde af aan Creative Writing ArtEZ met Als ik dier was was ik mens, een korte-verhalenbundel met absurdistische tekst en illustraties. Naast schrijven verdiept ze zich voor haar master Ecology Futures in hedendaagse ethiek, co-auteurschap met micro-organismen en het duurzaam maken van haar maakproces. Ze is gepubliceerd op Hard//hoofd en maakt deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf.