Nijmeegs boekenfeest

25 maart 2017, 20:00 t/m 26 maart 2017, 03:00 | Nijmegen, De Vereeniging

Kosten: Leden €15,- | Studenten €10,- | overige bezoekers €17,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. We starten de Boekenweek voor de 11e keer met het Nijmeegs Boekenfeest. Dit jaar met het thema 'Verboden vruchten'.

Let op: zaterdag 25 maart na 16.00 uur kunnen kaarten alleen nog online gekocht worden bij www.stadsschouwburgendevereeniging.nl of ’s avonds aan de kassa.

 

Verboden vruchten

Na een zinderende jubileumeditie van het Nijmeegs Boekenfeest in 2016 belooft ook het elfde Boekenfeest veel goeds: het thema van de Boekenweek is dit jaar namelijk ‘Verboden vruchten’. Drank en drugs, overspel en obsceniteit – de mens is genotzuchtig, zowel in het leven als in de literatuur.
Op zaterdag 25 maart reizen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars af naar Nijmegen om hun licht te schijnen op dit thema. De kaartverkoop voor de avond is gestart.

De avond wordt groots geopend met een optreden van niemand minder dan Sven Ratzke, die speciaal voor het Boekenfeest een muzikaal optreden rondom het thema heeft samengesteld. Nijmeegs trots Jaap Robben gaat in gesprek met Herman Koch, de schrijver van het Boekenweekgeschenk, en Connie Palmen, de schrijfster van het Boekenweekessay. Daarnaast kun je in de Concertzaal genieten van voordrachten Jelko Arts, Ellen Deckwitz en de kersverse Nijmeegse stadsdichter Amal Karam.

In de Kleine Zaal vind je Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel, onder leiding van schrijvers Rob Waumans en Ivo Victoria en met spannende gasten: Annelies Verbeke, Charlotte Van den Broeck, Erik Jan Harmens, Joost Oomen en muzikante Janna Lagerström.

De Annazaal behoort tijdens het Boekenfeest toe aan Radboud Reflects en de Radboud Universiteit. Radboud Reflects treedt in gesprek met filosoof René ten Bos, die vertelt hoe filosofen aankijken tegen de plaats van seksualiteit in de samenleving: is het de laatste verboden vrucht? De Radboud Universiteit heeft net als vorig jaar vier minicolleges voorbereid, deze worden gegeven door Marguérite Corporaal, Brigitte Adriaensen, Jeroen Dera en Jos Joosten. Daarnaast is er een voordracht van Alan Moss, die eind 2016 met drie gedichten de derde editie van de Nijmeegse Literatuurprijs won.

In het café maakt literair tijdschrift Op Ruwe Planken programma waarin vunzige verhalen worden verteld. Daarnaast vindt de prijsuitreiking van de ORP-schrijfwedstrijd ‘Vruchten verboden!’ plaats. Tussendoor wordt er verboden muziek gedraaid door dj’s Takkie & Jos Lenkens. Aan het eind van de avond nemen dj’s Hizzl & Schmerig het stokje van hen over met een heuse Seks, Drugs & Rock-‘n-Roll Afterparty!

 

Kijk voor het laatste nieuws over het programma op: www.nijmeegsboekenfeest.nl.
Het Nijmeegs boekenfeest vindt op 25 maart plaats in de Vereeniging, het programma loopt door tot 3.00uur s' avonds.