Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid tot nader order alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied. Alle activiteiten in onze bibliotheken zijn in deze periode geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

In order to prevent the spread of the coronavirus, the Bibliotheek Gelderland Zuid has closed all library branches in its field of operations until further notice. All activities in our libraries during this period have been cancelled. Click here for more information.

Maak je eigen 3D-wereld met Virtual Reality 10+

26 februari 2020, van 15:30 tot 17:00 | Beek-Ubbergen, Bibliotheek Beek-Ubbergen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rondlopen in een 3D-wereld die je zelf hebt bedacht en ontworpen, hoe tof zou dat zijn? Het kan tijdens deze workshop in de bieb.

workshop

Ontwerp in deze workshop op de computer bijvoorbeeld een kasteel, ruimteschip of doolhof en laat hier dingen in bewegen. Uiteindelijk zet je de VR-bril op en kijk je je ogen uit in je zelfgemaakte wereld! 

Meld je vooraf wel even aan via beek-ubbergen@obgz.nl of in de bibliotheek.

 

 

Foto door Marcel Krijgsman

Spannende leestips over virtuele werelden

 • Het eindspel

  Devin Hunter

  Grey (12) probeert met zijn squad de top 5 te halen, zodat ze het gehackte Fortnite spel, waarin ze gevangen zitten, kunnen verlaten. Dat lijkt een onmogelijke opgave, totdat zijn rivaal Tae Min met een onverwacht voorstel komt. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het eindspel

 • iDinosaurus

  Hoe verdedigden dinosaurussen zich? Allerlei soorten dinosaurussen komen tot leven. Met sfeervolle kleurenillustraties en een gratis app om o.a. een brullende dinosaurus in 3D te horen en te bekijken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van iDinosaurus

 • Mijn naam is Nul

  Luigi Ballerini

  Nul (14) groeit op in een virtuele wereld waar hij wordt opgeleid tot de ultieme soldaat. Hij is nooit buiten geweest en heeft nooit menselijk contact gehad. Door een defect komt hij in de buitenwereld terecht. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn naam is Nul

 • Een magische puinhoop

  Zach King

  Zach (11) is zijn magie nog steeds kwijt. Als hij Rachel wil vragen voor het schoolfeest is Hogan, de nieuwe leerling, hem voor. Zach moet zo snel mogelijk zijn magie weer terugvinden! Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een magische puinhoop