Leeuwenkind | Solovoorstelling van spoken word-artiest Luan Buleshkaj

23 oktober 2020, van 20:00 tot 21:00 | Nijmegen, Brebl

Kosten: Leden en studenten €7,50 | niet-leden €10,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In zijn eerste solovoorstelling Leeuwenkind kaart de Amsterdamse woordkunstenaar Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit en vriendschap spelen een belangrijke rol. Sinds januari 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met try-outs van Leeuwenkind. Dit doet hij samen met gitarist Yassine Belghanch.

In september 2020 ging de voorstelling officieel in première in Podium Mozaïek tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hiervoor ontving Luan de ‘Best of Fringe’ 2020 award. Ook zit hij nu in de halve finale van het Amsterdamse Kleinkunst Festival.

Luan Buleshkaj blinkt uit in een scherpe pen. Hij toont een enorme taalprecisie: steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.” –NRC

Luan Buleshkaj brengt met Leeuwenkind spoken word naar een topniveau, met een vleugje kleinkunst en cabaret. Taalkundig zit het perfect in elkaar” –jury Amsterdam Fringe Festival

Bio
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is al een tijd bezig met spoken word. De Kosovaarse Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan zijn entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Hij won onlangs de ‘Best of Fringe’ 2020 award tijdens het Amsterdams Fringe Festival.

In overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM hanteren wij voor deze activiteit een maximum aantal deelnemers van 30.