Informatiebijeenkomst Senia Leesclub | Leesclub Filosofie

4 oktober 2022, van 10:00 tot 12:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je een liefhebber van boeken over Filosofie en lijkt het je leuk om hierover met andere mensen te praten? In het najaar van 2022 start Senia in Nijmegen met een leesclub Filosofie. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Leidraad voor de leesclubs zijn boekenlijsten die zijn opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per seizoen gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.

De bijeenkomst van vandaag is bedoeld voor mensen die overdag met de leesclub bij elkaar willen komen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan Introductie filosofie. Deze is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in filosofie maar nog weinig filosofische teksten gelezen hebben. De boeken zijn geschikt voor leesgroepen die hun interesse in filosofie willen voeden en daarmee hun kennis en ervaring met filosofische teksten willen ontwikkelen. Zo kan een basis gelegd worden voor verdere bestudering van filosofische vragen. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je andere leesliefhebbers en kun je ontdekken of de leesclub Filosofie iets voor jou is.

Graag vooraf aanmelden via herman.roovers@senia.nl Er kunnen maximaal negen personen meedoen aan de leesclub. In het najaar starten ook vier andere leesclubs, Moderne literatuur (informatiebijeenkomst op donderdag 29 september), Geschiedenis (informatiebijeenkomst op donderdag 6 oktober) en Natuur (informatiebijeenkomst op donderdag 20 oktober). Kijk voor meer informatie in onze agenda.

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met