Kleurrijke verhalen 3+

23 november 2019, van 14:30 tot 15:00 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sommige kinderen voelen zich anders en herkennen zich niet in de reguliere rolmodellen in jeugdboeken, zoals het blanke prinsesje of de voetballende jongen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert daarom de voorleesactiviteit ‘Kleurrijke verhalen’.

voorlezen

Kleurrijke mensen lezen kinderen bijzondere verhalen voor over ‘anders zijn’. Verhalen over diversiteit, verteld door voorlezers die je misschien niet zo snel in het dagelijks leven tegenkomt. We willen kinderen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Kinderen mogen na afloop de voorlezers natuurlijk de oren van het hoofd vragen.

Tips voor boeken over 'anders zijn'

 • Het lammetje dat een varken is

  Pim Lammers

  Alle schapen grazen altijd in de schapenwei. Maar één schaapje wil alleen maar door de modder rollen, zoals de varkens. De boer vertrouwt het niet en brengt het schaapje naar de dokter. Die ontdekt iets heel bijzonders. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het lammetje dat een varken is

 • Kikker is verliefd

  Max Velthuijs

  Kikker is verliefd, maar hij weet niet hoe hij dit de liefste Eend ter wereld moet laten weten. Prentenboek met eenvoudige, krachtige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kikker is verliefd