Kleurrijke verhalen 3+

17 juli 2019, van 14:00 tot 14:45 | Nijmegen, Kidsplein

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op Roze Woensdag is het feest voor iedereen. Tijdens Kleurrijke verhalen wordt er voorgelezen door allerlei rolmodellen, die laten zien hoe kleurrijk onze samenleving is.

Kom jij luisteren naar verhalen die worden voorgelezen door kleurrijke personen? Er wordt vandaag voorgelezen om 14.00u door burgemeester Bruls en door dragqueen Marcella.

Sommige kinderen voelen zich anders en herkennen zich niet in de rolmodellen in jeugdboeken, zoals het blanke prinsesje of de voetballende jongen. We organiseren daarom de voorleesactiviteit ‘Kleurrijke verhalen’. Kleurrijke mensen lezen kinderen bijzondere verhalen voor over ‘anders zijn’. Ouders zijn natuurlijk ook welkom.

Op Roze Woensdag, de Vierdaagsedag met extra aandacht voor LHBTI-ers, zal de Nijmeegse burgemeester het prentenboek Het lammetje dat een varken is voorlezen. Bruls wil hiermee laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Dit geldt ook voor dragqueen Marcella. Ze zal met haar opvallende outfit en bijzondere verhalen vast en zeker de aandacht trekken. In de bibliotheek is daarnaast de expositie ‘Affiesjes & Aksies’ te zien van het Lesbisch Archief Nijmegen, over de Nijmeegse LHBTI-emancipatiestrijd. Burgemeester Bruls zal om 15.00 uur twee nieuwe panelen van deze tentoonstelling onthullen.


Tijdens de Vierdaagse zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen op het Kidsplein, zoals workshops, voorstellingen en een kindercollege. Bekijk het programma.