Aftrap kindercolleges - Kindercollege XL 8+

17 september 2017, van 11:15 tot 12:15 | Nijmegen, Bibliotheek De Mariënburg

Kosten: leden € 6,- l overige bezoekers € 8,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Diederik Jekel kennen we allemaal van zijn heldere uitleg over moeilijke dingen in De Wereld Draait Door. Hij vindt wetenschap het allerleukste dat er is en wil dat graag laten zien aan anderen.

Al toen hij klein was wilde hij alles weten over de sterren en planeten. Zijn moeder heeft hem altijd gestimuleerd om op zoek te gaan naar antwoorden op grote vragen. Hoe is het heelal begonnen? Waar komen de stoffen vandaan waar wij uit bestaan? Bestaat er buitenaards leven? Waar komen stenen vandaan? Veel vragen waar je dagelijks over nadenkt, zijn eigenlijk echte wetenschappelijke vragen. Geen vraag is te gek en geen vraag is dom.

Kom naar dit Kindercollege XL over wetenschap en stel je vraag aan Diederik. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in bibliotheek of koop je kaartje hierboven.


Voor nieuwsgierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunst smullen. De collegees richten zich ongeveer op de leeftijd van 9-12 jaar, maar iedereen is welkom. Natuurlijk is er ruimte om brandende vragen te stellen.

Bekijk de agenda met allle Kindercolleges hier.