Kinderboekenweek: Nijmeegs Kinderboekenfeest - Gruwelijk eng! 5+

15 oktober 2017, van 14:00 tot 17:00 | Nijmegen, Stadsschouwburg

Kosten: € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dit jaar hebben we een loeispannend feest als afsluiter van de Kinderboekenweek! Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Stadsschouwburg Nijmegen. Met veel schrijvers, voorstellingen en spannende activiteiten. Het thema van de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, is dan ook griezelen.

Alvast een tipje van de sluier:
Kom naar De grote Mees Kees Show van Mirjam Oldenhave. Een flitsende, interactieve voorstelling met veel muziek, verhalen, raps, live tekenen en vooral: Mees Kees! Mees Kees is nog maar stagiair, toch kan hij heel goed orde houden. Grote rampen, zoals rekenen en topo, zijn bij hem geen probleem. Ook wanneer de klas een heel saai lied moet instuderen voor de bonte avond, bedenkt hij snel iets anders…. Mirjam Oldenhave zingt, vertelt en speelt gitaar en accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen, rappen, spelen keyboard, contrabas en sopraansaxofoon. De tekeningen en animaties zijn van Rick de Haas. 

Hekserij of stiekem gewoon wetenschap? Mad Science laat zien hoe het werkt. Ben je bang voor heksen en tovenaars? Nergens voor nodig! Onze Mad Scientist verklapt hoe Heksje Lily, Harry Potter en Merlijn de tovenaar ons voor de gek houden met hun griezelige trucs. Eigenlijk is het allemaal wetenschap! Onze gekke professor laat je alle ins & outs van heksenbrouwsels, verdwijntrucs en geheimzinnige geluiden zien en horen, zodat jij weet hoe het werkt en dus niet meer onder je bed hoeft te kijken om heksen te verjagen voor je gaat slapen!  

Doe mee met de griezelworkshop van kinderboeken- en prentenboekenschrijver Jozua Douglas. Je kent hem waarschijnlijk van zijn spannende boeken De Gruwelijke generaal en Gruwelijk grappige griezelverhalen. Griezel mee met de griezelquiz met gruwelijk grappige griezelweetjes. 

Vanaf september staat het hele programma op www.literaireactiviteitennijmegen.nl

 

 

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest wordt georganiseerd in opdracht van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen door: de Bibliotheek Gelderland Zuid, Dekker v.d Vegt boekverkopers, de Lindenberg, Literair Productiehuis Wintertuin, Nijmeegse Kinderboekenwinkel en Stadsschouwburg Nijmegen.